dimarts, 3 d’agost del 2010

Cursa del Canigó

Aquest any, uns quants ens vam animar a fer la cursa de muntanya amb mes "solera" del món: el "Championnat du Canigou" o cursa del Canigó que es celebra cada any (des del 1905!) el primer cap de setmana d'agost a l'estació balneària de Vernet-les-Bains, commemorant l'antic ofici dels "Porteurs du glace", nois que pujaven a la glacera del Canigó (extinta, maleit canvi climàtic!) a buscar gel per vendre´l als turistes que estiuejaven per allà. era una època dura, sense neveres ni gaires formes de guanyar-se la vida...

Amb menys gana i millor material vam afrontar els 34 km i 2200 m de desnivell positiu d'aquesta prova tot i formant un "team" mixte, com mana el reglament, amb el nom del nostre altre equip, la PC Bonavista. En l'equip teníem una debutant en aquesta cursa i en proves d'alta muntanya, l'Isabel, amb una barreja de nervis i ganes prou explossiva i tres "veterans" de fer el cabra amunt i avall amb ganes de recuperar velles sensacions (Pep Gras, Mireia Comellas i Carles Gamisans)

Sortida a les 7 del matí en un dia esplèndid que ens va obsequiar amb vistes inoblidables, pujada al cim tot passant per els refugis de Marialles i Aragó i per la famosa "xemeneia", baixada llarga i dura passant pe'l refugi dels Cortalets i Coll de Jou i emotiu final pe'ls carrers de Vernet abarrotats de públic, amb les cames desfetes peró molt satisfets dels resultats:


12é GRAS JOSEP 2nV1M 03h38'15"

53é GAMISANS CARLES 16V1M 04h11'39"

189é OLIVAN MORENO ISABEL 4SEF 04h47'41"

204é COMELLAS MIREIA 6SEF 04h51'52"

de 800 participants! A més, vam fer 3ers per equips en una lluita prou tancada que es va decidir per pocs minuts!

2 comentaris:

  1. La primera, però no la última, vaig disfrutar massa........
    Tens tota la raó.....cursa inoblidable, i us animo a fer-la un cop a la vostra vida. Impressionant a les 7 del matí la gent al carrer animant, i en tot el recorregut!!!!! quina diferència de viure i sentir l'esport el públic que animava.... i l'entrada al poble, et feia posar els pels de punta.
    Ah, això de les vistes.... tot depen..... no podies despistar-te massa o les pedres del camí.....ji ji ji

    ResponElimina
  2. els temps que veu fer i la posicíó parlen per si sols. Enhorabona Campions !!!
    Quina babeta ens cauen a alguns de veure-us disfrutant així...

    ResponElimina